Musiikki

Vihkipäivänä on tarjolla persoonallista ja mahdollisimman paljon teidän näköistänne musiikkia. Musiikiksi voit valita joko perinteistä häämusiikkia tai jotain muuta. Alku- ja loppumusiikkeja vihkimiseen on monenlaisia. Haluat sitten tuttua, turvallista, mahtipontista, rauhallista, iloista tai yllätyksellistä, ohjelmistosta löytyy monenlaisia vaihtoehtoja. Vihkipäivän musiikista vastaavat ammattitaitoiset muusikot.

 

Ison Omenan Vihkipäivän musiikkivaihtoehdot

1. Piano ja kanttori

Todettakoon heti, että Isossa Omenassa ei ole urkuja! Oma tilamme Chapple on varustettu pianolla, ja kanttorit soittavat mahdollisuuksien mukaan vihkiparien toivomaa musiikkia. Mikäli vihkiminen on muualla kauppakeskuksen tiloissa, on kanttoreilla käytettävissään sähköpiano. Kanttorimme Sanna Franssila, Päivi Hakomäki ja Sari Rautio ovat toteuttamassa juhlapäiväänne ikimuistoisia musiikkihetkiä.

2. Mies ja kitara

Muusikko Severi Pfeiffenberger (mm. lauluyhtye Kumo) on käytettävissänne Vihkipäivänä. Severi soittaa pianoa ja kitaraa ja laulaa. Musiikki on tärkeässä roolissa juhlapäiväsi tunnelman ja muistojen luomisessa. Siksi haluamme tarjota Severin ammattitaidon ja osaamisen käyttöönne!

3. Kuunneltava musiikki

Chapple vihkipaikkana mahdollistaa musiikin soittamisen mobiililaitteelta tai tietokoneelta. Tarjoamme kaiuttimet katossa ja piuhanpään, josta äänet saa sisään, mutta äänilähde ja sille käyttäjä olisi hyvä löytyä hääparin omasta lähipiiristä.

 

Yleistä avioliittoon vihkimisen musiikista

Musiikilla on ollut perinteisesti tärkeä osa avioliittoon vihkimisessä tai avioliiton siunauksessa. Alku- ja loppumusiikit, virret sekä laulu- ja soitinesitykset tekevät toimituksesta juhlavan ja omannäköisensä.

Alku- ja loppumusiikkeja vihkimiseen on monenlaisia. Halutaan sitten tuttua, turvallista, mahtipontista, rauhallista, iloista tai yllätyksellistä, kanttorin kanssa voi keskustella vaihtoehdoista. Tässä muutamia yleisimmin käytettyjä häämusiikkeja:

Toivo Kuula: Häämarssi

Erkki Melartin: Juhlamarssi (Prinsessa Ruusunen)

Edward Elgar: Pomp and circumstances

Felix Mendelssohn: Häämarssi

Richard Wagner: Morsiuskuoro

J. Clarke: Trumpet voluntary

J. S. Bach: Preludi C ja Preludi F (kokoelmasta 8 Pientä preludia ja fuugaa)

  • Jesu bleibet meine freude (Kristus valo valkeuden)
  • Arioso (Sinfonia F)
  • Air

J. Pachelbel: Canon in D

Franz Schubert: Ave Maria (soitettuna)

Marko Hakanpää: Trumpettisävelmä

 

Usein vihkitoimituksessa lauletaan myös virsi. Sopivia ja suosittuja virsiä ovat muun muassa virsikirjan avioliitto-osaston 238, 240, 241, 822, 824. Lisäksi esimerkiksi erilaiset kiitos- ja perheeseen liittyvät virret ovat sopivia: 329, 332, 397, 462, 471, 517, 571, 600, 818, 823. Virsiä pääset selaamaan myös netissä osoitteessa virsikirja.fi.

 

Vihkimisessä on usein myös laulu- tai soitinesitys joko kanttorin esittämänä tai ystävien/sukulaisten esittämänä. Tästäkin on hyvä sopia kanttorin kanssa. Alla esimerkkejä lauluista vihkimiseen:

Pekka Simojoki: Rakkaus on lahja Jumalan

Maria Laakso: Luojan kaunein ajatus

Katja Kontunen (Kangas): Häälaulu

Kari Tikka: Rakkaus on

Vesa Erkkilä: Paina minut sinetiksi

Maria Portaankorva: Enkelin rukous

 

Kuunneltavia musiikkinäytteitä

Voitte kuunnella teille sopivaa häämusiikkia esimerkiksi sivulta haamusiikki.info.

 

Lisätietoja

Lisätietoja Vihkipäivän musiikista ja musiikin erilaisista toteuttamismahdollisuuksista saatte kanttoreiltamme:

Sanna Franssila (sanna.franssila at evl.fi tai p. 040 547 1859)
Päivi Hakomäki (paivi.hakomaki at evl.fi tai p. 040 531 1024)
Sari Rautio (sari.rautio at evl.fi tai p. 040 513 0859)